De sociale netværk kan gøre dig deprimeret

De sociale netværk er ved, at blive problematiske ift. det psykiske velvære. Når det er tale om sociale netværk, så er det tale om giganter som Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat. Vi snakker ikke om almene sider eller forums. Vi snakker heller ikke om sociale spillesider hvor man kan spille kabale, hjerterfri eller ludo.

Unge mennesker får en helt urealistisk virkelighed at se

Det der er problematikken med sociale netværk er, at du kun ser det som personen på den anden side gerne vil have, at du ser. Når du kigger på Facebook eller Instagram og ser, at alle dine venner fra folkeskolen rejser rundt og ser verdenen, mens du sidder hjemme i din lejlighed, spiser donuts og kæler med hunden – så sætter det tankerne i gang.

Det er da helt sikkert muligt, at dine venner har det fedt og hygger sig, men du ser jo ikke de negative sider i dine venners liv – i al fald ikke på nettet. Du ser alle de her smukke og retoucherede billeder som passer ind i deres sociale eksistens, men som ingen hold har i virkeligheden.

Fokusér på dig selv og se virkeligheden i øjnene

Det er vigtigt, at man ikke sammenligner sig selv med de her instagram-modeller som lever af, at du følger dem. Det man skal vide er, at mange af de her influencere jo lever af dig og din respons. De får penge for, at promovere produkter til dig og mens de gør det, så vil de gerne fremvise det bedste af dem selv – urealistiske standarder.

Der er intet galt i, at bruge Facebook eller Instagram, men det er vigtigt, at man lærer, at se kritisk på de opslag der end måtte komme din vej.

Du har det formentlig godt

Som nævnt før, så viser de her mennesker jo kun den side som de ønsker, at deres følgere skal se. De fortæller ikke om deres syge bedstemor, om at de har ondt i maven fordi de ikke har spist i 2 dage, om at de har en skæv næse eller om, at de har en meget slem acne – men som bliver retoucheret ud hver eneste gang de poster.

De fortæller ikke om deres personlige kriser og om hvordan de forsøger, at få hverdagen til, at løbe rundt. Om deres hjertesorger og deres måske ulækre vaner.

Vi er alle forskellige – men at se kritisk på omverdenen har aldrig skadet nogen. Man ser også tit, at mennesker som Elon Musk bliver til et idol – hvilket er fantastisk. Men der er så

samtidig mange som vil sætte sig selv i samme bås som Elon Musk. Her skal man bare tænke på, at han ikke har noget liv. Han er et fantastisk intelligent menneske som ved ufatteligt meget – og han både har og vil ændre verdenen. Faktum er bare, at han dedikerer sit liv til det og ikke rigtig fortæller om alle de negative sider. Er det virkelig så sjovt, at være verdens rigeste mand, men aldrig have ferie eller tid til hverken venner eller familie?

Forhold dig kritisk til det du ser og læser.

Categories: