Markedet i dag

Det er vigtigt at holde øje med aktierne

I går var jeg ude hos min ven, Uffe. Han arbejder med IT, og han er rigtig glad for sit arbejde. Selv arbejder jeg med hard core business, men min ven er i softwarebranchen, så at sige. Han er nemlig koder, det vil sige, at han sidder og koder og udvikler software til computere. Dog er han ret interesseret i det økonomiske marked. Måske er det fordi at vi er venner. Ligesom mig interesserer han sig også for den grønne omstilling.

En safety razor er en god fødselsdagsgave til den grønne forbruger

Til Uffes fødselsdag gik jeg ind på en miljøvenlig hjemmeside og fandt en rigtig flot safety razor med dertilhørende gammeldags barberblade. Det fik han i gave, og han blev umådelig glad. En safety razor er nemlig genanvendelig og derfor et produkt som er en del af vejen mod den grønne omstilling. Han elsker alt, hvad der er miljøvenligt, og det er også en af grundene til at han interesserer sig for det økonomiske marked. Han vil nemlig se hvordan det påvirker markedet at flere og flere virksomheder må slå ind på den grønne omstilling.

Greenwashing

Det har længe været populært at signalere at man har en grøn indstilling til forretninger, men alt for mange har gjort brug af det som man kalder greenwashing i forretningsøjemed. Det vil sige, at man lader som om at man er en grøn virksomhed, men i virkeligheden ikke er det. Nu har man fået øjnene op for greenwashing, så derfor er man blevet meget mere reel ude i virksomhederne, og der vil man mere end blot at signalere såkaldt “grønhed”; man vil nemlig gerne være reelt miljøvenlig og udlede så lidt CO2 og forurene så lidt som overhovedet muligt.

Hold øje, min ven

Min ven Uffe siger altid: “Det er vigtigt at holde øje med markedet.” Hermed mener han, at det er vigtigt at holde øje med, hvordan markedet influeres af både det teknologiske udvikling og den grønne omstilling. Hans idealisme og entusiasme er meget smittende, og det har han fundet ud af.

En grøn podcast med grønne og teknologiske toner

Derfor er han begyndt at lave en podcast, hvor jeg også er gæst somme tider. Mange laver jo podcasts nu om stunder, især efter at Radio24syv lukkede, men ikke alle er lige gode til det. Hertil må jeg sige, at min ven Uffe virkelig kan sit kram. Han har det rette engagement og den rette stemmeføring. Desuden har han også den tekniske snilde der skal til for at klippe udsendelsen til og filtrere pauser og støj fra,så udsendelsen får det rette flow som er behageligt for lytteren. Han taler både om økologi, miljø og teknik.

 

Categories: