Spar penge på elregningen med energioptimeringer

Seks ud af ti danskere oplever høje elregninger, og fordi vi bor i et land, der er dækket af skove, bliver der brugt rigtig meget træ til opvarmning. Derfor vil en Silkeborg elektriker, der arbejder med energioptimeringer, altid anbefale, at du tager et kig på din varmeforsyning og vurderer, om du kan spare på elregningen ved at skifte den gamle ovn ud med en ny model eller et nyt radiatoranlæg. Derudover kan du også spille ind med små justeringer i hjemmet – for eksempel at installere LED-belysning i stedet for den gamle glødepære eller skifte de gamle ruder ud med nye energiruder. Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan spare penge på din elregning.

 

Dette gør du for at spare på varmeregningen

Et godt tip til at spare på varmeregningen er selvfølgelig at sænke temperaturen i vinterhalvåret. Hvis du har mulighed for det, så sæt temperaturen helt ned til 18 grader og undgå at bruge varmt vand samt vaskemaskinen i de mørke timer, når det er mest stille i huset. Du kan også installere et luftcirkulationsanlæg, der giver dig mulighed for at regulere luftstrømmen via en app på din telefon. Dette giver dig mulighed for konstant at have cirkulerende luft i boligen, hvilket holder varmen ude – men som sagt så kan det også betyde, at man skal være opmærksom på eventuelle huller i isoleringen af huset. Sluk for lampen fra kontoret eller sofaen inden du går i seng om aftenen – de behøver ikke være tændt hele tiden! Mange tror fejlagtigt, at de sparer penge ved at have lyset tændt hele tiden; men i virkeligheden forbruger elektricitet vi ikke ser. Skift til LED-belysning; det bruger mindre strøm end almindelige lamper og glødepærer. Du kan spare op til 80 % af dit nuværende elektricitetsforbrug med LED-belysning! Ved investering i LED-belysning reducerer du dit energiforbrug betydeligt. Nogle af de steder, hvor man hurtigt kan spare penge, er faktisk nede i supermarkedet. Her kan du skifte alle de gamle energislugende pærer ud med nye LED-pærer.

 

Få en energioptimeringskonsulent ud

En energioptimeringskonsulent kan komme ud og gennemgå hele din bolig og vurdere, hvor du bedst muligt kan skrue ned for dit energiforbrug. Der findes mange forskellige konsulenter, der kan hjælpe dig med at komme i gang med mere energibesparende vaner, så du kan spare penge på elregningen. Kontakt en lokal elektriker eller en energikonsulent for at høre mere om, hvordan du kan spare penge på elregningen.

Categories: