Bliv klogere på processen omkring at blive iværksætter

Det kan godt være en udfordring at finde rundt i, hvordan man rent faktisk kommer i gang med sin forretningsidé, og hvor meget det kommer til at koste en. Der findes en del forskellige måder at komme i gang på, og vi gennemgår den absolut nemmeste måde og diskuterer, hvordan du kan spare en del penge i processen.

 

Hvis du allerede er startet, så kan det godt være, at det ikke er alle punkter, der gør sig gældende for dig.

 

Start med forarbejdet: Hvad skal jeg bruge?

En meget vigtig ting er selve selskabsformen, du skal vælge. Mange vælger enkeltmandsvirksomhed, men der er risiko forbundet med dette. Et meget godt alternativ er et Anpartsselskab (ApS), hvor du kun hæfter med dit indskud, typisk på 40.000 kroner. Du bør derfor overveje, hvilken selskabsform du skal bruge. Tidligere var det muligt at stifte et IVS med en meget mindre selskabskapital, men denne virksomhedsform er blevet afskaffet på grund af misbrug.

 

Herefter er det også vigtigt at tænke på, hvordan selskabskonstruktionen skal være. Bør jeg have et driftselskab og et holdingselskab, eller skal jeg kun bruge det førstnævnte? Det er et godt spørgsmål, og det prøver vi at besvare. I langt de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at have et holdingselskab – rettere sagt: det er ikke et krav, og det gør måske tingene lidt mere komplicerede. Dette betyder, at du skal lave et ekstra regnskab, og der er omkostninger forbundet med at have et holdingselskab. Hvis du ikke føler, at det er nødvendigt, er det nok ikke nødvendigt. På den anden side kan man havne i en situation, hvor det kunne have været en god idé at have tænkt på holding fra starten. Hvis et par tusind kroner i gebyrer og et par tusind kroner i omkostninger om året ikke er mange penge for dig, burde du måske overveje et holdingselskab.

 

Efter stiftelsen: Find en erhvervskonto

Alle selskaber skal have en erhvervskonto, fordi man skal jo kunne modtage penge fra sine kunder. Derudover skal danske virksomheder også have en NemKonto for at kunne modtage penge fra det offentlige. Du kan derfor ikke komme udenom at have en erhvervskonto i Danmark – i hvert fald ikke i lang tid. Du bør derfor straks efter stiftelsen finde ud af, hvor du kan få en erhvervskonto.

 

Et godt råd er at tjekke sammenligningen af erhvervskonti til ApS inde på ErhvervskontoPris.

 

Et andet godt råd er at kontakte din nuværende bank for at høre nærmere om deres løsning. Det kan være, at du får et meget bedre tilbud, end hvad du kan finde på ovenstående hjemmeside. Visse banker har meget god service, og dette får du specielt, hvis du har et realkreditlån eller lignende hos dem.

Categories: