Business Central og system til ejendomsadministration

Fra kælderen til livet i skyen

Business Central (tidligere Microsoft Dynamics NAV) er blevet en super ERP-basisplatform, og samtidig et eksempel på software der er gået fra serveren nede i den indbrudssikrede kælder til skyen.

Tidligere betød installation af software en tekniker der kom forbi med et lagermedie. Senere blev online assistance fremherskende, men det var stadigt besværdigt at installere ny software.

Microsoft har en virksomhed, der med store investeringer søger at fremme innovation og dermed virksomhedernes konkurrence evne.

Kunden er altid opdateret og opgraderingsprojekter hører nu fortiden til, hvis man vælger skyen som installationsplatform.

Dynamics Property er et eksempel på et sådant system. Det er software til ejendomsadministration, der kører på Microsofts, serverer leveret gennem Internettet og kan downloades direkte via AppSource.

På alle platforme og devices

Business Central afvikles igennem en browser og kører på alle platforme og i princippet på alle devices. Dvs. du kan nu køre en ny ”Dynamics NAV ” på din Mac computer!

Det skal dog siges at visse skærmbilleder ikke er optimerede til mobiltelefoner. Det ville f.eks. være oplagt at køre en timeregistreringskladde på en mobiltelefon, men Business Central vil her angive at kladden kræver en højere opløsning, men de fleste skærmbilleder kører perfekt på både en Android telefon eller en Iphone. Bedste resultat fås imidlertid ved at anvende en tablet eller noget med en højere opløsning.

Ny platform med kendt funktionskasse

Der findes mange tillægsløsninger til Business Central, der findes pt. ikke danske systemer til ejendomsadministration til Business Central på AppSource. Dynamics Property arbejder imidlertid på en avanceret løsning, der fuldt ud matcher de gamle spillere på markedets løsninger, f.eks. Unik Bolig og EG Bolig. Førnævnte er kendetegnet ved at de – lige som Dynamics Property – har eget økonomistyringssystem.

System til ejendomsadministration frigives foråret 2022

Dynamics Propertys løsningen til ejendomsadministration, forventes frigivet løbet af foråret 2022 og kan hentes fra Microsoft AppSource direkte fra Business Central.

Prøveabonnement

Det muligt at hente en prøve version af Business Central og lægge en tillægsløsning på – blot for at prøve tillægsløsningen. Prøveløsningen kan så fjernes igen hvis man ikke føler løsningen dækker behovet.

Dynamics Property kan downloades og prøves gratis i 30 dage. Da der også kan hentes en version af Business Central .er det uden større omkostninger at testkøre løsningen.

Tilpasninger bør understøttes af testscripts

Navisions gamle styrke var, at virksomheden kunne lave tilpasninger, for at optimere egne forretningsprocesser. Ulempen var at virksomheden forblev i låst i en gammel version, da det var komplekst (underforstået ”dyrt”), at foretage opdateringer.

Business Central råder bod på dette ved at holde tilpasninger adskilte fra basissystemet. Best practice er imidlertid at lave automatiserede test til egne processer, således virksomheden kan være sikker på at ”logikken” fungerer som tilsigtet efterhånden som der kommer opdateringer.

 

Categories: