Få hjælp til kollega med et stofmisbrug

Afhængighed er svært at komme ud af, og kan ramme alle slags mennesker i forskelligt samfundslag, derfor kan alle slags arbejdspladser have misbruger. og det er vigtigt at hjælpe en kollega i nød, og henvise dem til nogle der kan hjælpe. Man ved aldrig hvornår stofferne helt har taget overhånd, det er derfor bedst at aldrig begynde at tage noget man ikke kan kontrollere.

Kollega med misbrug

Har din kollega fortalt dig om deres stofmisbrug, og ønsker personen at modtage hjælp så er det mange gode tilbud om hjælp af professionelle mennesker som både har uddannelse, og erfaring inden for området. Hvis en kollega har problemer med stoffer, så går det ud over resten af teamet, som ikke kan yde sit optimale. Derfor bør man søge hjælp hurtigst muligt også selvom man syntes det er små problemer, for hurtigt kan det udvikle sig, og være svært at komme ud af.

En misbruger kan ikke yde sit bedste

Raske sunde mennesker tænker bedst og arbejder bedre, det skyldes at de har styr på livet, og har høj selv disciplin. Misbrugere har svært ved at yde sit bedste, da de er afhængige og er trængende efter stoffer, eller allerede har taget dem, og har flere dage med nedtur bagefter, som påvirker deres ydeevne. Derudover slider stoffer på ens mentale helbred, mange bliver usikre og paranoide. Derudover vil kollegaen ikke være interesseret i arbejdet, da det højest sandsynlig er så afhængige, at andet ikke betyder noget.

Det er let at få hjælp, så længe personen gerne vil afvænnes

Det er vigtigt at tage en snak med kollegaen om hvordan de har det, og spørge ind til om de kunne være interesseret i at få hjælp til at komme ud af deres misbrugs problemer. Hvis kollegaen ikke ønsker at stoppe, kan man informere dem om de helbredsmæssige konsekvenser af at indtage stoffer, og hvordan det påvirker deres dagligdag. Nogle mennesker indser ikke hvordan det påvirker dem, og sætter pris på at få at vide hvad andre tænker, så længe man siger det på en pæn måde, i god tro.

Få hjælp i dag

Der er mange forskellige slags misbrugsbehandlinger, og problemer for både pårørende og misbrugerne selv. Hvis du kender nogle der har brug for hjælp, eller du selv har brug for behandling, er https://amisbrugsbehandling.dk/andre-misbrug/stofmisbrug.html en portal for behandling, og viden omkring misbrug, og dets skader på familie og kollegaer. Det er aldrig for sent at søge hjælp, og andres viden, og erfaring kan gøre dit liv bedre.

Categories: