Har du styr på årsregnskabet?

Revisor

Vi nærmer os med hastige skridt afslutningen på dette år og som selvstændig betyder det også at nu er der snart et helt år, som der skal laves regnskab for. Men har du styr på hvad du skal bruge for at kunne lave et korrekt årsregnskab?

Læs mere om årsregnskab herunder, hvor du kan finde super kortfattet information om, hvordan du kan gribe dit årsregnskab an.

Med det rigtige forarbejde bliver udførelsen af årsregnskabet nemmere

Selvfølgelig er der mange forskellige måder hvorpå man kan forberede sig på sit årsregnskab. Men det er ofte en god ide hvis man i løbet af året husker at sørge for at få bogført korrekt og regelmæssigt. For ellers ender du blot med at sidde med det hele inden årsregnskabet skal laves og indleveres. Det kan medføre en del stress og derfor også en hel del fejl, hvilket jo er ærgerligt.

Derfor er det langt bedre hvis du husker at tage dig den fornødne tid hver måned til at få styr på dine faktura, bilag og så videre. På den måde kan årsregnskabet blive udført så nemt som muligt. Hvor strenge krav der er til regnskabet kommet helt på hvilken type firma – dvs. selskab – man har. Har en et decideret selskab kan det desuden ende med selskabslukning (læs mere her https://www.juf.dk/selskabslukning/), hvis ikke man udarbejder og indleverer regnskab, jf. regnskabsloven. Det kommer man dog nemt udenom, ved at alliere sig med en revisor. Ønsker du at læse mere om ophør af virksomhed kan du gøre det her.

Hvad, hvorfor og hvordan?

Som navnet tydeligt viser så er et årsregnskab et samlet regnskab for hele det år der er gået. Dette indeholder elementerne resultatopgørelsen og balancen. De fortæller henholdsvis om hvordan din virksomhed har gjort brug af sine økonomiske midler og hvorvidt virksomheden har overskud eller underskud.

Grunden til at man som selvstændig hvert år skal indlevere et årsregnskab for et firma, er at skat på den måde kan se hvordan det forgangne regnskabsår er gået for dom virksomhed. På den måde kan de sikre sig at du har betalt den rette mængde skattekroner.

Det kan dog være udfordrende at holde styr på de mange forskellige krav og regler, der er i forbindelse med udførelsen af et årsregnskab. Derfor kan det være en god ide at få en revisor til at gøre dette for en. Prisen på en revisor svinger meget, så det er lidt svært at svare på spørgsmålet “hvad koster en revisor”? Du kan læse mere om priser på revisorer her.

Categories: