Haderslev har et rigt virksomhedsliv

Der findes utroligt mange virksomheder landet over, og nogle byer er direkte kendte for at have virksomheder beliggende i netop den by. Der findes dog også byer, der har et sundt virksomhedsliv. En af de byer er Haderslev, der ligger i Sønderjylland.

Et rigt virksomhedsliv er også et sundt virksomhedsliv. Derfor er det et godt tegn, når virksomheder samles i byer. Det kan være, at de kan bidrage til hinanden, og ellers kan det være med til at skabe et attraktivt samlingspunkt for levering af varer samt afhentning til transport og eksport.

 

En betydningsfuld industri

 

Fødevareindustri, jernindustri og metalindustri er alle betydningsfulde industrier, der holder til i Haderslev. I Danmark er disse tre industrier meget markante, og vi anvender produkter og elementer fra disse industrier indenrigs, men vi eksporterer også utroligt meget.

 

Og Haderslev er da også bare én af mange byer, hvor en eller flere af disse industrier udgør en stor del af byens samlede arbejdspladser – og derfor direkte og indirekte har stor betydning for de enkelte, mindre byers borgere.

 

Herunder kan du se forklaringer af de tre forskellige industrier, og hvilken betydning de kan have overordnet set. Der er nemlig en grund til, at det er nogle af de største industrier herhjemme.

 

Fødevareindustri

 

I fødevareindustrien bliver der fremstillet og solgt fødevarer. Det kan fx være kød og mejeriprodukter. I begge disse kategorier forbruger vi meget selv i landet, men der bliver også tjent betydeligt med penge ved eksport til hele verden. Danmark er endda kendte for fx smør og bacon i udlandet.

 

Derfor er der også et stort behov for fødevareindustrien til at kunne følge med efterspørgslen. Det er en fordel, at Haderslev ligger, hvor byen nu en gang gør, da det er tæt på grænsen til Tyskland – og dermed grænsen til det store udland, hvor lastbiler kan aftage og bringe fødevarer effektivt, uden at skulle køre gennem hele Danmark først.

 

Jernindustri

 

Jernindustrien er en bred betegnelse, og her fremstiller man fx jern til mange forskellige brugssituationer, anlæg til fabrikker, biler, metal og containere. Du har måske set- eller hørt om de mange containere, der bliver lastet på skibe over de store have. Her er mange af dem fremstillet i Danmark, og det afslører sig også ofte på logoet på containerne.

 

Metalindustri

 

I metalindustrien fremstiller man flere forskellige slags metaller. Det er både plader, stænger og meget mere. Metal anvendes i mindst lige så mange forskellige sammenhænge, og du finder metal i færdigfremstillede varer, maskiner og midler til transport.

 

Tilsammen dækker de tre industrier altså meget omfattende områder, hvor der er konstant gang i fremstilling, levering og eksport – noget af det, som Danmark er kendt og respekteret for i det meste af verden.

Categories: