Sådan får du fingrene i de nyeste kryptovalutaer

Hvis du mener, at Bitcoin er blevet for kedeligt, så kan det være, at du har fået øje på andre mere eksotiske kryptovalutaer. Det kan dog oftest være en udfordring at få fingrene i disse, da de ikke bliver handlet på de traditionelle børser og platforme. I dette indlæg kigger vi på, hvordan du kan købe de nyeste kryptovalutaer.

 

Køb Bitcoin først

For at være i stand til at købe andre kryptovalutaer, skal du først købe Bitcoin. Det skal du, fordi nærmest alle kryptovalutaer handles imod Bitcoin, hvorfor du oftest ser X/BTC par på børser. Du er vant til at se kurser i danske kroner eller dollars, men her er kurserne i BTC.

 

Når en ny kryptovaluta bliver lanceret, så bliver den sjældent optaget til handel på de store platforme på grund af manglende efterspørgsel. Det kan også være, at kryptovalutaen virker tvivlsom, hvorfor de ikke vil risikere deres omdømme. Der findes dog andre platforme, hvor du ikke skal angive mange oplysninger, ikke indsende paskopi, og du får lov til at handle med det samme. Problemet er bare, at du kun kan købe og sælge imod Bitcoin (BTC).

 

Hvis du ønsker at købe Bitcoins for derefter at købe andre kryptovalutaer, kan du læse en guide til køb af Bitcoin her. Guiden er på dansk og gennemgår, hvordan du køber Bitcoin på den nemmeste og hurtigste måde.

 

Overfør penge til den ønskede exchange

Efter du har købt Bitcoins ved at følge ovenstående guide, kan du overføre dine Bitcoins direkte til den børs, du vil handle på. Hvis du endnu ikke ved, hvilken børs du vil handle på, så kan du tjekke hjemmesiden CoinMarketCap. Der har de en liste over langt de fleste kryptovalutaer, og hvor de handles.

 

Du skal huske, at du kommer til at betale et transaktionsgebyr, når du overfører Bitcoins. Du bør derfor overveje at overføre i ét hug i stedet for af flere omgange. Det kan dog alligevel være en god idé at lave en test-overførsel først.

 

Køb din ønskede kryptovaluta

Når dine Bitcoins lander på din ønskede exchange, kan du begynde at handle. Her gælder det bare om at finde det pågældende valutapar og smide en ordre ind. Generelt set findes der 2 typer af ordrer: market og limit.

 

Market betyder, at du køber det til den laveste udbudspris med det samme. Du er derfor ikke garanteret en kurs, indtil handlen har fundet sted.

 

Limit betyder, at du køber til den ønskede pris, når der kommer en sælger. Det betyder altså, at der ikke er en garanti for at handlen går igennem. På den anden side betyder det også, at du kan smide en ordre ind, der først bliver gennemført, når prisen falder.

 

Der findes også andre ordretyper, men de to ovenstående er de mest kendte, og de er der som regel altid. Har du brug for mere avancerede typer, så bør du finde en exchange, der understøtter disse.

Categories: