Udbyd det bedste udstyr, og optimér din gokartbane

Udbyd det bedste udstyr, og optimér din gokartbane

Dette indhold er sponsoreret.

Har du benzin i blodet, og har du gjort det til en levevej at indvie andre mennesker i den fantastiske motorsport, ved du om nogen, at udstyret er noget nær det vigtigste.

Udstyr må du nemlig aldrig gå ned på, og for dine gæster er udstyret – som for de fleste ellers ikke er en del af hverdagen – en rigtig stor del af den samlede oplevelse. Derfor skal du naturligvis kunne udbyde det bedste af det bedste, så alt bare klapper og spiller, når kunderne kommer ind i biksen for at få en fantastisk og fartfyldt oplevelse, de sent vil glemme.

Når der er tale om motorsport, såsom ”karting”, er det vigtigste udstyr – foruden hjelmen – en køredragt. En køredragt skal kunne mange ting og er selvsagt en helt central del af at skulle køre gokart.

Køredragter skal selvfølgelig se ordentlige ud og signalere tydeligt, at ”her er der en motorsportsudøver, som har styr på sagerne”. Dette er en del af den oplevelse, man køber, når man vælger at tage gutterne med i gokarthal.

Køredragter skal også have andre meget vigtige egenskaber, så sikkerheden er helt i top. En køredragt skal sidde tæt ind til kroppen, men det er samtidigt vigtigt, at der selvfølgelig er en tilstrækkelig bevægelighed tilbage, så selve køretøjet kan betjenes.

Heldigvis er gode og moderne køredragter forsynet med elastiske stykker, så køreren nemt kan bruge sine arme, selvom dragten sidder tæt.

Desuden skal køredragter naturligvis beskytte huden ved ulykker. Dels ved at være brandhæmmende, dels ved at være slidstærke nok til, at der ikke går hul på dragten, så huden kommer i kontakt med asfalten.

Sørg for det nødvendige udstyr til din bane

Udover alt det fede og vigtige udstyr til den enkelte kører, er det nærmest lige så vigtigt, at selve kørebanen sikkerhedsoptimeres tilstrækkeligt og efter alle forskrifterne. Dette indebærer naturligvis en hel masse. Én af de ting er en tydelig afmærkning af de steder, hvor kørerne skal være særligt agtpågivende.

Det kan handle om, at din kørebane er udstyret med ét eller flere særligt skarpe sving, der kræver en fartsænkelse. Det kan selvfølgelig også være, at kørebanen og dens udstyr midlertidigt er delvist defekt i en grad, hvor der stadig kan køres gokart, men dog under særlig agtpågivenhed.

Her er det vigtigt altid at ligge inde med alt det udstyr, der er nødvendigt for at sikre en så høj sikkerhed for kørerne som muligt. Der kan konkret være tale om afspærringsbånd, en trafikkegle eller andre tydelige markører, der ikke er til at tage fejl af.

Særligt trafikkegler er vigtige at have i sit arsenal, da de er en meget tydelig genstand, der per automatik indgyder agtpågivenhed, samtidigt med at de er nemme at tage frem og pakke væk igen.

Categories: