Er den en god idé at vælge en billig revisor fremfor en dyr revisor?

En revisor har en essentiel rolle hos en virksomhed, da det er den person, som sørger for, at virksomheden ikke får et pludseligt skattesmæk, grundet for lidt betalt i skat. Revisoren sørger også for, at virksomheden sparer penge, der hvor den kan. Derfor behøver en billig revisor ikke at være den mest optimale løsning, da en revisor ikke kun sparer virksomheden penge, men i princippet også tjener den penge. Man kan sagtens finde en god billig revisor, men det skal ikke være den dominerende faktor, når man skal vælge. En revisor er nemlig ligeså meget en samarbejdspartner og ikke blot en udgift for virksomheden. Derfor er det vigtigt, at man kan lide sin revisor – man har tillid til personen – og at personen brænder for virksomheden. Med det sagt, kan de godt betale sig at vælge en dyr revisor, da personen ofte vil have bedre erfaring, men som sagt, det skal ikke være prisen, som afgøre ens valg.

Alle kan kalde sig revisor

Når en virksomheden skal vælge en revisor, så skal den være opmærksom på, at titlen “revisor” ikke er en beskyttet titel. Dette betyder, at alle kan kalde sig for revisor, uden at man har relevant erfaring. Derfor kan revisor-titlen ikke bruges til at måle en persons kompetencer. Hvis man gerne vil have en revisor, hvor man er sikker på, at personen har relevant uddannelse, skal man kigge efter “godkendt revisor”. Disse er registreret eller statsautoriseret gennem Erhvervsstyrelsen Danmark. Man kan tjekke, om en person er godkendt, ved at slå personen op på cvr.dk.

Hvad er prisen på en revisor?

Priserne på revisorere er meget svingende, og det kan kobles sammen med, at alle kan kalde sig for en revisor. Derudover er der mange om buddet og høj konkurrence iblandt dem. Den nemmeste måde for dig at finde en revisor er ved at bede om uforpligtende tilbud. Derudover er det også rart, hvis man kender nogen, som har erfaring med den pågældende revisor, da man kommer til at være meget på personlig plan med personen. En revisor er ikke blot en udgift for en virksomheden, men er også virksomhedens bedste ven. Det er tit sådan, at en revisor har en gruppe af mennesker, som altid vil benytte ham, og hvis revisoren flytter arbejdsplads, så flytter kunderne med – så stor en forbindelse og troværdighed findes der mellem en revisor og dens kunder.

Man kan altid forsøge sig frem, men det er altid rarest, hvis man kan finde den bedste fra starten, da en revisor vil skulle bruge tid, hver gang, på at sætte sig ind i en ny virksomheds situation, da ingen virksomheder er ens. Dette gælder også for revisorer.

Categories: