Sådan når du mere i løbet af en arbejdsdag som selvstændig

Hvis du er selvstændig, kan det være utroligt svært at koncentrere sig på dine arbejdsopgaver. Du har nemlig ikke en chef, der fortæller dig, hvad du skal gøre, og hvornår du skal gøre det. Du skal selv finde på dine opgaver, hvis du er i gang med at udvikle en forretning, og du bestemmer selv, hvornår du udfører dem. Dette kan gøre, at du ikke får nået alt, hvad du ønsker at nå. Du har måske oplevet, at du ender med at sidde med rigtig mange opgaver på én gang, fordi du simpelthen ikke har fået dem løst til tiden.

I denne artikel dykkes der ned i, hvordan selvstændige kan klare mere i løbet af deres arbejdsdag.

 

Start simpelt

Du bør starte meget simpelt. Tag et stykke papir og skriv ned, hvad det er, du skal nå i løbet af næste uge. Herefter deler du opgaverne op i mindre bidder og sætter en deadline på. Et eksempel kunne være, at du hver morgen tjekker emails og sørger for at alle emails i din indbakke er besvarede. En anden opgave kunne være, at du følger op på en af dine kunder en bestemt dag, hvis I er i gang med at længerevarende samarbejde.

 

Du kigger på dit papir hver dag, og du sørger for at klare alle opgaver til tiden. Du kunne også have anvendt en online to-do liste eller en kalender med opgaver, men det er ikke det samme som papir. Når du selv skriver det ned, så er det noget helt andet. Hvis det fungerer for dig med de tidligere nævnte ting, så bare bliv ved med det, men det skaber på en måde mere ansvar rent faktisk at skrive det ned fysisk.

 

Sørg for at dit hjemmekontor er komfortabelt

Det kan godt være, at du har alle mulige ting på dit hjemmekontor, men hvis de ting ikke er nemme at benytte, så kan det være problematisk og dermed mindske din produktivitet. Hvis vi tager et meget simpelt eksempel. Du kommer hjem fra en kunde eller ind fra stuen, og du skal tilslutte 10 forskellige kabler til din computer. Inden du er færdig, har du allerede glemt, hvad du skulle. Det er også en besværlig ting, der er unødvendigt besværlig.

 

Du kan nemlig løse problemet ved at anskaffe dig en docking station. Denne sørger for, at du kun skal tilslutte ét kabel til din bærbare computer, og så er du kørende igen. Det tager måske 30 sekunder at sætte 10 kabler i en computer, men det er bare besværligt at gøre det hver gang. Vi kan godt lide bekvemmelighed, og det skal der også være plads til.

 

Hvis du er interesseret i at købe en docking station, kan du tjekke en oversigt over docking station pris. Inde på den hjemmeside er der også meget information om diverse docking stations.

Categories: